söndag 29 juni 2008

Right on track

Vikt: 82,8
Minskning: 0
Totalt: 2,2

Yes! Jag väger fortfarande under 83 trots att jag hade ätardag igår kväll. Åt både en otrolig middag och onyttigheter efter det. Men jag kände i och för sig hur kroppen sög i sig varenda kalori eftersom jag ätit så lite under dagen, så det fanns ingen fettkänsla eller stinnhet alls efter min orala miniorgie. Men den förhindrade nog effektivt någon viktminskning till idag. Men ändå! Ingen uppgång! Det känns verkligen som ett genombrott att efter så lång tid äntligen få krypa under 82,8. Mitt nästa stora mål blir nu att väga 81 någonting. Vad underbart det ska bli!

Har bestämt att jag får äta onyttigheter en gång i veckan, men skulle jag nalla även det minsta under resten av veckan så åter allt onyttigt i soporna! Utan diskussion. För jag vet hur svårt jag har från att avhålla mig om det finns godis inom räckhåll. Så den nya regeln gör att jag bara handlar precis så mycket jag tänkt äta på ätardagen, eftersom jag vet att jag måste slänga resten som jag inte orkar äta - om jag inte klarar av att stå emot "resterna" en hel vecka. Tror det kan funka.

Rent kroppsmässigt så inbillar jag mig att jag ser en förändring redan nu. Mina valkar på ryggen har blivit mindre och ser (nästan) ut som naturliga hudveck snarare än fettdepåer. Min övergripande kroppsbild är lite stor, men jag ser att kroppen hänger ihop mer och fettet har fått en mer undanskymd roll. Är inte lika oformlig. Tror att det främst beror på att jag byggt mer muskler och har en bättre hållning. Har kommit på mig själv med att stå och sitta rakryggad längre tider utan att anstränga mig. För jag har alltid suttit kutryggad eftersom det är klart skönast. Och att stå rak en längre tid har varit jobbigt, har alltid velat luta mig mot något, eller hänga på ett ben i taget liksom. Nu har jag köat i ca 15 min utan att ryggen har knorrat, och pratat med en kompis i flera minuter utan att behöva byta ben - stod stadigt och självklart på båda och kände mig stark:) Styrketräning är fantastiskt!


Har fortfarande en svagt mör känsla i kroppen efter gymmet. Speciellt i ryggen. Och det är där jag behöver stödet som mest, eftersom min mage är så tung. Använde maskinen där man sitter och vänder på skrot från sida till sida ordentligt. Och det var så skönt! Kan säga att jag alltid har med två olika sneda situps i min hemmarutin(2x30ggr). När jag blir mer vältränad och orkar göra alla 30 i sträck (måste vila efter 15 situps nu!) så kommer jag också att utöka hemmarutinen med några ryggövningar (man ligger på golvet och "hälsar åt sidan", och gör omvända situps med händerna vid öronen. Även övningen där man ligger på rygg med böjda ben och sträcker magen i vädret tycker jag tar oerhört bra i ryggen - brukar nästan få kramp!) Men det får som sagt bli när jag fått lite mer musker, kondition och orkar mer. Det hörs kanske att jag gått på gympa i nästan hela mitt liv! Kan så många övningar och strechningsrörelser som jag har nytta av. Kan också berätta att det var när jag slutade gå på gympa 3 ggr i veckan som jag gick upp 20 kg (på bara 2 år!). För ätit godis har jag alltid gjort.

Nä nu ska jag njuta lite av min nya kroppskänsla!

So long!

Sofia







Dagens matintag:

Frukost: Ett halvt glas juice, dinkelmüsli och ett ägg
Mellanmål: Lite cola light
Lunch: 1 ½ portion tonfisksallad (stor couscous kokad i buljong, tonfisk i olja, tomat, gurka, röd lök, inlagda ärtor, citron, balsamvinäger, svartpeppar)
Middag:
Mellanmål:

Dagens träning :
Kondition:
Styrka: Hantlar

Andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

lät som en riktigt god lunch ! Mums, måste testa på. JAg äter nu hasselnötter i väntan på lax, är vrålhungrig !